25 februari 2024

Nieuwsgierig naar de Struners? Kom naar de Open Dag

0
Wilt u met eigen ogen zien hoe de Struners zich op zaterdag vermaken aan de hand van de in de vorige Stedumer uitgelegde scoutingprincipes? Kom kijken op de Open Dag op zaterdag 29 oktober! Van tien tot twaalf is de opkomst voor de scouts (11-15 jaar) en van twee tot vier uur zijn de welpen in actie (7-10 jaar) in en bij Moarstee. We doen deze keer bij de Open Dag expres een gewone opkomst, net zoals anders, hoewel een opkomst natuurlijk geen zaterdag gelijk is.
Heel belangrijk vinden we te laten zien wat je allemaal kunt leren. Dus zetten we niet van te voren al een mooie klimtoren klaar, of een schommel, maar kan uw kind zelf meebouwen, bijv. aan een vuurplaats. En meestal volgt er dan een vuurtje waarop nog iets wordt klaargemaakt. De leiding bedenkt elke keer wel weer iets leuks en uitdagends. Explorers (15-18) zijn op vrijdagavond van half acht tot half tien actief, zij maken hun eigen programma (onder begeleiding). Teamleiders Gert-Jan Exoo (welpen), Helma Mulder (scouts) en Fokke Kooistra (explorers) informeren u graag.
Los van deze Open Dag mag uw kind twee keer vrijblijvend meedoen om te kijken hoe het hem of haar bevalt. Het is een aardig gemengde groep, zowel jongens/meisjes maar ook qua woonplaats. De helft van de leden komt uit Stedum en de andere helft uit de omliggende dorpen, van Ten Boer tot Westerwijtwerd, maar ook Kantens en Bedum. Inmiddels is dat bij meerdere verenigingen al meer regel dan uitzondering (zo ook voetbal). Het leuke hieraan is natuurlijk dat er ook weer nieuwe speelkameraardjes zijn en vriendschappen ontstaan. Doordat je intensief met elkaar optrekt, zeker ook met de kampen, leer je elkaar goed kennen en ontstaat er een bijzondere band.
De sfeer bij de Struners is goed, het kleinschalige karakter van de vereniging draagt daar zeker aan bij. Er is weinig verloop, en dat geldt ook voor de leiding. Welpen van het eerste uur treden inmiddels toe tot het leidingteam, een mooie ontwikkeling waar we heel blij mee zijn en belangrijk voor het goed blijven draaien van de vereniging.
We hopen u zaterdag 29 oktober te mogen verwelkomen!

Scouting De Struners,

Geef een reactie