25 april 2024

NK skeeleren in Ten Boer trekt 150 deelnemers

0

Ten Boer – De vier jaar oude skeelerbaan in Ten Boer beleeft volgende week zijn nationale primeur. Vanaf donderdag wordt er drie dagen lang het Nederlands Kampioenschap skeeleren op gehouden. Het is het eerste kampioenschap voor zowel junioren als senioren. Aan de start verschijnen ruim 150 skeeleraars

De organisatie verwacht zo’n duizend toeschouwers, die onder meer komen kijken naar veelvuldig Nederlands kampioen Arjan Smit uit Nijeveen en kanshebber Ingmar Berga uit Hoogeveen. In de jeugdklasse doen ook talentvolle Groningers mee: JosŽ Visscher uit Ten Boer, Ellen Waijer uit Garrelsweer en Rowan Lammers uit Winsum. Uit de stad Groningen komen Anne-Floor Heerkens en Kim Top.

Bij de jongens maken Emiel Blauw (Roden), Peter Bakker (Scharmer) en Bouwe Meijer (Groningen) een goede kans.

Er worden verschillende afstanden en tijdritten gereden, en donderdagmiddag is er een afvalrace. Op zaterdag is er een sprint en wordt er in ploegen gereden. Ook is er een soort short-track wedstrijd en een puntenwedstrijd, waarbij steeds tussensprints worden gehouden.

Voor de jeugd geldt het NK als classificatiewedstrijd voor het EK in Spanje deze zomer. De senioren zijn al geclassificeerd. Die rijden deze zomer het EK in de stad Groningen.

Ten Boer is een van de weinige plaatsen in het Noorden met een 400-meter baan.

www.dvhn.nl

Geef een reactie