27 mei 2024

Noorderpoort tekent voor locatie Eelwerd

0

Appingedam – Het Noorderpoortcollege en sportschool Gym 2000 gaan zich zo goed als zeker bij sportcentrum Eelwerd vestigen. De partijen tekenen samen met de gemeente op 1 november een intentieovereenkomst over de samenwerking. Het Noorderpoortcollege hoopt eind 2005 te beginnen met de bouw

Het is nog onduidelijk welke vorm het Noorderpoortcollege en Gym 2000 krijgen en wat er gebeurt met het noodlijdende sportcentrum Eelwerd. Bij de komst van een gezamenlijk zwembad op de grens van Delfzijl en Appingedam verdwijnt het zwembad van Eelwerd. Wat er met de kantine en de sporthal gebeurt is nog niet met zekerheid te zeggen. Het Noorderpoortcollege heeft interesse voor de sportzaal, die de school kan gebruiken als gymzaal. Zowel het Noorderpoortcollege als Gym 2000 willen nieuwbouw plegen op het terrein bij Eelwerd.


Het nieuwe pand van het Noorderpoortcollege zal zo’n drie- tot vierduizend vierkante meter beslaan. “Door de nieuwbouw blijven er twee locaties over in Appingedam, namelijk bij Eelwerd en aan de Opwierderweg. Vlak bij elkaar dus”, zegt woordvoerder Harry Bouma van het Noorderpoortcollege. Het gebouw aan de Opwierderweg wordt grondig verbouwd en krijgt een restaurant en een winkel voor de buurt. Er wordt vmbo- en mbo-onderwijs gegeven. In Eelwerd krijgt de onderbouw van het vmbo les.


De intentie-overeenkomst is het resultaat van een vooronderzoek dat in de afgelopen maanden plaatsvond. Uit het onderzoek bleek dat de partijen in principe met elkaar op een lijn zitten. Na het tekenen van de overeenkomst volgt een voorbereidingsonderzoek. De verwachting is dat dit in het voorjaar van 2005 is afgerond. Bouma van het Noorderpoortcollege hoopt dat er dan in het najaar kan worden begonnen met de bouw.Bezuinigen


Appingedam is er in geslaagd de tekorten bij sportcentrum Eelwerd met een ton te verminderen. Dit komt vooral door bezuinigingen op de schoonmaakkosten en de kosten van de waterzuivering. Daarnaast is personeel van Eelwerd nu werkzaam in het zwembad van Ten Boer.

www.dvhn.nl

Geef een reactie