21 juli 2024

Normale snelheid op Lopster wegen niet verantwoord

0

Automobilisten in Zeerijp, Eenum en Zijldijk moeten goed op hun snelheidsmeter letten. Niet omdat de politie er extra aan het controleren is, maar het onderhoud loopt zo achter, dat het niet verantwoord is om met de maximaal toegestane snelheid over het wegdek te sturen.

De gemeente Loppersum waarschuwt voor de slechte staat van de wegen. Op de Kolholsterweg in Zijldijk, de Poortweg in Eenum en de Middenlaan en de Kampweg in Zeerijp zijn daarom driehoekige waarschuwingsborden geplaatst.

"Het achterstallige onderhoud heeft alles met de financiële positie van de gemeente te maken", zegt wethouder en locoburgemeester Jan Stoel. Loppersum heeft simpelweg onvoldoende geld om alle wegen in de gemeente op orde te houden. "Wij hebben ook in verhouding meer kilometers wegdek dan andere gemeenten. We hebben contact met het ministerie van Binnenlandse Zaken hierover." Na de bouwvak worden de wegen, die geen belangrijke, doorgaande routes zijn, aangepakt. Stoel: "Ze krijgen extra prioriteit. De situatie is niet verontrustend, maar behoeft wel actie."

Tot die tijd staan er borden. "Die zijn er om weggebruikers te waarschuwen, maar ook om ons als gemeente in te dekken tegen aansprakelijkheid", aldus de wethouder. De slechte staat van onderhoud kwam aan het licht na een routinecontrole door ambtenaren. In de wegen in Zijldijk en Zeerijp zijn gaten gevallen. De weg in Eenum is vernield door zwaar verkeer. De zijkanten zijn stuk gereden.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie