26 september 2023

NOVO bouwt nieuw in Uithuizen

Uithuizen – De stichting NOVO gaat een nieuw dagbestedingscentrum voor verstandelijke gehandicapten bouwen in Uithuizen. Het gaat om vervangende huisvesting voor de in hetzelfde dorp gelegen vestiging aan De Zon

Het centrum aan De Zon is gevestigd in een oud schoolgebouw en voldoet niet meer aan de eisen van de moderne tijd. Bovendien is het verdeeld over twee gebouwen. Beide locaties worden nu samengevoegd in een nieuw centrum aan de Industrieweg in Uithuizen.


De toekomstige vestiging moet een modern en professioneel uiterlijk krijgen. “Het nieuwe gebouw in Uithuizen moet maatschappelijk herkenbaar worden en niet de uitstraling hebben van een schoolgebouw zoals aan De Zon het geval is”, aldus Juul Zijlstra van de NOVO.


Zodra de vergunning rond is wordt er begonnen met de bouw van het nieuwe centrum. De plek waar het gebouw komt te staan is door de toekomstige bewoners opgefleurd met een aantal zonnebloemen. “Zo worden onze cli‘nten ook betrokken bij de plannen voor de herhuisvesting.”


Net als in het huidige centrum aan De Zon gaan de ongeveer zestig cli‘nten zich bij de dagbesteding straks bezig houden met onder meer keramiek en houtbewerking. Binnen een jaar moet het nieuwe centrum in Uithuizen klaar zijn

www.dvhn.nl

Geef een reactie