13 juli 2024

Oet Steem op De Kale Berg

0

De Mont Ventoux was wel in het nieuws in de maand juni. Eerst op 11 juni fietsen tegen MS, met goede prestaties van diverse leden van de familie Hofman, en op 14 juli de wandelende Froome in de tour de France. Tussendoor was Oet Steem er, en stond met alle 8 aanwezige leden bovenop de berg.
Iedereen vanuit zijn eigen doel, klimmen vanuit Sault, klimmen vanuit Bédoin, klimmen vanuit Malaucène, of zelfs drie keer op een dag naar boven. Gelukkig hadden deze wielrenners geen last van de wind, of kapotte fietsen, wat niet inhield dat er niet gelopen werd. Dinsdagavond 28 juni vertrokken we met drie auto’s vanaf de Stationsweg. Altijd feestelijk en spannend, om met zo’n beklimming als doel op reis te gaan. Bijna 1300 km rijden in de nacht, daar zagen we niet echt tegenop, het vooruitzicht was immers prima. Zonnig weer, een luxueus onderkomen met zwembad en een sportieve prestatie voor ogen waar een aantal leden al een half jaar voor aan het trainen waren. Na een paar dagen infietsen was het dan zover, op zaterdag 1 juli gingen Nico Schutter en Peter Jans voor hun uitdaging. Drie keer een beklimming vanuit drie verschillende dorpen, variërend in moeilijkheidsgraad, maar in combinatie altijd zwaar. Het is ze gelukt, en daarmee zijn ze Cinglé du Mont Ventoux. Letterlijk vertaald “idioot”, net zoals Ard Hofman twee weken eerder.
De andere leden (Arend, Martin, Lies, Ipe, Jan Afman en Lucas) klommen op zaterdag één keer omhoog. En 21 km doortrappen om te voorkomen dat je terugrolt is ook al een hele prestatie voor een stel Groningers die de wierde van Leermens als hoogste bult in de buurt hebben. We waren allemaal trots, op onszelf en op elkaar. Op naar de volgende uitdaging, die nog wel bepaald moet worden. Wil je ook eens klimmen? Ga dan op 16 september mee naar de Brocken, de hoogste berg van Noord Duitsland, de winderige top ligt op 1142 meter, in 7 km te doen als je geen tegenwind hebt.

, Lies Oldenhof

Geef een reactie