3 februari 2023

OMD koopt gekraakte boerderij Fivelzicht

Delfzijl – De vervallen en inmiddels door krakers bewoonde boerderij Fivelzicht in Delfzijl komt steeds nadrukkelijker in beeld als locatie voor een nieuw zwembad voor Delfzijl en Appingedam. De Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD) blijkt eind december 2003 de vervallen boerderij Fivelzicht te hebben gekocht.

Fivelzicht, beter bekend als de boerderij Bruining van den Berg, ligt aan de Weg naar den Dam, vlak tegen de gemeentegrens met Appingedam. Ruim tien jaar geleden was de witte boerderij al in beeld als plek voor een zwembad van beide gemeenten. Maar de gemeenteraden zagen dat destijds niet zitten en besloten ieder een eigen zwembad te bouwen.


Het oude plan is nu actueler dan ooit. De bouw en exploitatie van een gezamenlijk zwembad voor Appingedam en Delfzijl, bij voorkeur op of bij de gemeentegrens of bij een fabriek die restwarmte kan leveren, is voor beide gemeenten aanmerkelijk goedkoper dan het in stand houden van de bestaande baden Eelwerd en AquariOm.


De OMD laat via voorlichter Frank Duut weten nog geen concrete plannen met het voor 250.000 euro aangekochte perceel te hebben. ”We hebben het terrein gekocht omdat het hoe dan ook in ontwikkeling zal komen. Hetzij voor de bouw van woningen, hetzij voor uitbreiding van het Fivelcollege, hetzij voor de bouw van een gezamenlijk zwembad. Op termijn weten we pas welke ontwikkeling optimaal is.”

www.dvhn.nl

Geef een antwoord