20 juli 2024

Ommelandse Reis wordt barre tocht wandelaars halen ruim 66.515 euro op!

0


Nog maar enkele weken geleden hadden Peter Velthuis (Tocht om de Noord) en Susanna Lemstra (Hoogeland op de Kaart) een plannetje voor de actie Serious Request van het Glazen Huis: een omgekeerde bevrijdingstocht vanuit zoveel mogelijk dorpen in Groningen naar de stad om daar alle sponsorgelden af te leveren bij het Glazen Huis.

De Ommelandse Reis was geboren en zou op 20 december plaatsvinden. De actie was een succes, meer dan 400 wandelaars meldden zich uitruim 50 dorpen.

Daar kwam de dag. Maar wie had op dit weer gerekend? Vanuit de stad werden de wandelaars toch vooral geadviseerd niet te gaan lopen en thuis te blijven. Maar veel lopers waren al onderweg en lieten zich niet weerhouden door weerswaarschuwingen en het bare weer.  Tussen de 200 en 300 wandelaars hebben toch de stoute wandelschoenen aangetrokken en de Ommelandse Reis gemaakt. Kilometers liepen zij door het desolate en besneeuwde Groninger landschap – topper was Harma uit Vlagtwedde die in haar eentje (!) 50 kilometer liep! Vanuit alle uithoeken van de provincie werd gelopen: van Wehe-den Hoorn tot Vlagtwedde, van Kloosterburen tot Stedum, van Zeerijp tot Zuidhorn en zelfs Drenthe liet zich niet onbetuigd: teams uit Glimmen en Rhoden. En niet voor niets: € 66.515 werd opgehaald met deze sponsorloop. En dit is waarschijnlijk nog niet eens het eindbedrag want er komen nog steeds sponsorbedragen binnen!

 
Onder politiebegeleiding liepen de wandelaars om 17.00 uur gezamenlijk vanuit de Oosterpoort naar de Grote Markt toe. Vier jonge wandelaars uit Onnen mochten de cheque overhandigen en een plaat aanvragen. Het werd Oerend Hard. Maar dat was nog niet alles. Er werd een tweede nummer aangevraagd: het Gronings Volkslied, dat vervolgens door alle aanwezigen bij het Glazen Huis luidkeels werd meegezongen. Ook de drie DJ’s van het Glazen Huis zongen enthousiast mee.
 
Na afloop van de Ommelandse Reis stond er in Vindicat een maaltijd klaar voor deze stoere wandelaars. Maar daarna kwam voor veel wandelaars nog een uitdaging…… de terugreis. Misschien, adviseerde Annemieke Schollaardt de wandelaars, kunnen ze achterop de motor…..

www.stedum.com

Geef een reactie