28 mei 2024

Ondanks onweersbuien geslaagde eerste avond fietsvierdaagse Stedum

0

Dinsdagavond 10-6 leek alles eerst nog goed met de weergoden. Om 18.15 werd het druk voor het cafŽ, en om 18.30 konden de eerste mensen zich inschrijven. De vereniging Dorpsbelangen Stedum had duidelijk niet op zoveel belangstellling gerekend. ZoÕn kleine 100 man kwamen zich melden. Men kwam routebeschrijvingen tekort, die in allerijl moesten worden gekopieerd. Gelukkig had een deelnemer zoÕn apparaat thuis staan, en ook de fax van het cafŽ werd ingeschakeld. Het tekort was snel aangevuld, en iedereen kon vervolgens vlot van start.

Niet alleen Stedumers houden van fietsen, maar ook in de omgeving bestond veel interesse. Hele groepen kwamen naar Stedum en lieten zich graag in de bekende maar toch altijd weer nieuwe omgeving rondvoeren. Onderweg was er koffie (de controlepost werd in allerijl onder een viaduct verplaatst). De buien mochten de pret niet drukken. Enkele Ten Poster dames waren gaan schuilen in een leegstaand kalverhokje. Drie dames bleke erin te passen. Die verstandig waren en geschuild hadden kwamen droog aan, de anderen hadden geen droge draad meer aan hun lijf. Koud was het niet, en niemand mopperde bij terugkeer.

Dit is een tocht die je maakt voor de gezelligheid. Of je nu een of meer avonden meefietst, en of je nu 15 km of 30 wil doen, de organisatie is flexibel. Aan het eind van de week, op vrijdagavond, wordt iedere fietser in cafŽ Het Oude Radthuys een drankje en een hapje aangeboden. Op volgend jaar, dat zit er na zoÕn succesvolle eerste avond wel in.

© Archief www.stedum.com

Dorpsbelangen

Geef een reactie