17 juni 2024

Ondernemers dreigen met bezetting markt bedum

0

Bedum – De ondernemersvereniging van Bedum is laaiend over het besluit van het college van B en W om de markt met twee plaatsen uit te breiden. De marktlieden wilden de uitbreiding om meer bezoekers te trekken. De vaste ondernemers vinden het onterecht dat marktkooplieden de parkeerplaatsen innemen. Volgens de ondernemers is er sprake van ‘oneerlijke concurrentie’. Zij dreigen uit protest de markt te gaan bezetten.

De markt krijgt twee plaatsen extra richting De Vlijt, die worden ingevuld door voor de marktkooplieden niet-concurrerende kramen. Een van de marktkooplieden gaf al aan dat schoenen een welkom product zijn.


De kramen mogen wel concurreren met vaste ondernemers, zoals nu ook al het geval is. De bloemenwinkel is volgens voorzitter van de ondernemersvereniging Jan Weidgraaf al failliet gegaan door de oneerlijke concurrentie van de markt op donderdag. Ook de groenteboer heeft het zwaar. Op de markt staat ook nog een bakker, zo’n beetje op de stoep van bakker Klaes Hoekstra. Verder zijn er nog kramen met kaas, noten, vis en kleding, die niet direct concurreren.


Volgens Weidgraaf nemen de twee extra kramen nog eens acht parkeerplaatsen in, waardoor er nog maar tien over zijn.

www.dvhn.nl

Geef een reactie