2 maart 2024

Ongewenste handelswijze inbraak en brandpreventie

0

Een aantal burgers in de gemeente Loppersum is benaderd door een bedrijf voor een controle van de inbraakwerendheid en brandveiligheid van de woning. Het bedrijf zegt in opdracht van de gemeente Loppersum te werken.

Dit is volstrekt onjuist. De gemeente Loppersum is niet op de hoogte van bedrijven die aan burgers (gratis) adviezen geven over hun woning. De gemeente is niet gediend van deze slinkse praktijken om op deze wijze bij onze burgers een voet tussen de deur te krijgen.


Indien u wordt benaderd voor een inspectie van uw woning in verband met inbraakwerend- en brandveiligheid dan moet u het volgende noteren:  • de naam van het bedrijf,
  • het adres,
  • eventuele het telefoonnummer.

Informeer vervolgens zo snel mogelijk de politie, zodat zij zonodig verdere maatregelen kan treffen, U kunt bellen naar: 0900-8844


Werkwijze vertegenwoordigers
De werkwijze van het onbekende bedrijf, of persoon gaat als volgt:


U wordt telefonisch benaderd door de vertegenwoordiger voor een afspraak. Het onderzoek dat thuis wordt uitgevoerd is kostenloos. Deze verrichtingen worden namens of in opdracht van de gemeente worden uitgevoerd.Het onderzoek richt zich, volgens die vertegenwoordiger, op inbraakwerend- en brandveiligheid van de woning. De bewoners wordt in dat verband gevraagd naar de leeftijd(en) en samenstelling van het gezin. Verder wordt gevraagd of het een vrijstaande of een rijtjeswoning betreft.

Onmiddellijk bellen
Wordt u met deze vragen benaderd. Bel dan onmiddellijk de politie: 0900-8844

www.loppersum.nl

Geef een reactie