25 mei 2024

Onthulling nieuwe welkomstborden in de gemeente Loppersum

0


Wethouder Jan Stoel heeft gistermiddag het nieuwe grensbord met daarop ‘Welkom in de gemeente Loppersum’ in het dorp Garsthuizen onthuld. Wethouder Jan Stoel: "Ik ben blij dat het zo ver is dat we de nieuwe grensborden hebben kunnen realiseren. De oude borden waren dusdanig verouderd dat het geen goede indruk meer gaf van onze gemeente."

"Bovendien stond het oude logo er nog op. De werkzaamheden zijn naar verwachting deze week afgerond en met de onthulling van dit bord op de gemeentegrens hebben we als gemeente Loppersum weer een stapje voorwaarts gezet."
Welkom/tot ziens
Deze grensborden worden ook wel gemeentegrensportaaltjes genoemd en staan op de gemeentegrens. In totaal worden 39 welkomstborden geplaatst. Dit gebeurt op plaatsen waar wegen en (fiets)paden de gemeente Loppersum binnenkomen en verlaten. Deze borden passen in het beleid van recreatie en toerisme: ze benadrukken de gastvrijheid van de gemeente Loppersum. Op het onderbord wordt tevens de aandacht gevestigd op de gemeentelijke website.
Het college heeft besloten tot plaatsing van deze grensborden omdat enerzijds de oude aan vervanging toe waren en anderzijds omdat het past in de groene uitstraling van de gastvrije gemeente Loppersum. Met de realisatie van deze grensborden is een bedrag van € 15.000,-gemoeid.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie