30 mei 2024

Ontwerpen voor Sennema-complex zijn onbetaalbaar

0

Winsum – De twee ontwerpen voor nieuwbouw op het Sennema-terrein in het hartje van Winsum zijn beide onbetaalbaar. Omdat de gemeenteraad het budget voor het terrein op maximaal 1,3 miljoen euro heeft gesteld, zal het winnende ontwerp behoorlijk moeten worden versoberd. Toch gaat wethouder Hein Zeevalking vanavond met de plannen op het dorpsplein staan om te vragen wat de bevolking ervan vindt

De bevolking mag vanavond haar mening kenbaar maken en een voorkeur uitspreken voor een van beide ontwerpen. Ook in het gemeentehuis zijn de plannen te bezichtigen en kunnen mensen hun opvattingen in een boekje schrijven. De meningen zullen worden meegenomen in de besluitvorming.


Beide ontwerpen voorzien in parkeerplaatsen achter de bibliotheek en een ondergrondse parkeergarage. Boven de winkelruimte van in totaal 1795 vierkante meter komen appartementen voor starters en ouderen. Achter de bibliotheek komen 25 parkeerplaatsen, in de ondergrondse garage negentig. Daarvan zijn er dertig gereserveerd voor de bewoners, de rest is bedoeld voor consumenten. Volgens de wethouder is het niet erg dat de architecten beiden buiten de realiteit hebben gewerkt, “Want het gaat om een idee.” Zeevalking denkt dat de ontwerpen nog wel wat kunnen worden versoberd en dat de gemeente mogelijk met de verkoop iets meer kan verdienen. “Misschien schuiven we wat met de verdeling tussen woningen en winkels.”


De dure ondergrondse parkeergarage wordt wat de wethouder betreft niet geschrapt. “Er is toch al een hoogteverschil langs het Winsumerdiep. Relatief is het niet duur om daar een parkeergarage aan te leggen.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie