24 juli 2024

Oogsttijd begonnen, eerste modderbord geplaatst

0
De oogsttijd is begonnen. In de gemeente Loppersum worden de komende tijd aardappelen, uien, wortelen, suikerbieten en maïs van het land gehaald. Wethouder Rudi Slager vraagt aandacht voor modder op de weg. Hij overhandigt het eerste modderbord aan het bestuur van LTO Fivelingo.
Modderborden
LTO Fivelingo roept agrariërs en tuinders op om de wegen zo schoon mogelijk te houden en gebruik te maken van waarschuwingsborden. Het schoon houden van de weg is de verantwoordelijkheid van agrariërs. De gemeente Loppersum stelt modderborden beschikbaar. Voorzitter Pieter Huizinga van LTO Fivelingo heeft donderdag het eerste modderbord ontvangen uit handen van wethouder Rudi Slager. Huizinga: "Wij boeren doen onze uiterste best de weg snel schoon te maken. Maar we hopen zeer dat andere weggebruikers goed opletten en hun snelheid aanpassen als de modderborden langs de weg staan, vooral als het weer natter wordt".
Gevaarlijke situaties
Naast gladheid door modder op de weg, dienen weggebruikers ook rekening te houden met de dode hoek van veel landbouwvoertuigen. Hierdoor kan de bestuurder van een landbouwvoertuig andere weggebruikers zoals fietsers en auto’s vaak niet goed zien. Trekkers en andere landbouwvoertuigen kunnen niet zo hard rijden. Voor inhalen is soms niet genoeg ruimte. Wethouder Slager: "Van alle weggebruikers wordt verwacht dat ze de komende weken nog meer rekening met elkaar houden. Op sommige landelijke wegen kan men wat minder vlot doorrijden. Veiligheid staat voorop".
Agrariërs kunnen de modderborden kosteloos afhalen bij de gemeentewerf (Industrieweg 4 Loppersum). Werfbeheerder Pieter Poortinga is aanwezig op maandag t/m donderdag van 07.30-15.30 uur en op vrijdag van 07.30-11.30 uur.

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie