25 april 2024

Het is alweer 2 jaar geleden dat Op Goud Geluk werd gehouden. Voor die mensen die onlangs in Stedum zijn komen wonen: dat is ons 2 jaarlijkse dorpsfeest dat een week duurt, de ideale manier om het dorp te leren kennen. Vorige keer was het razend gezellig, maar werden we ook met allemaal nieu-we regels geconfronteerd: beveiliging en polsbandjes. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken en is het in 2004 een geslaagde feestweek geweest.

Begin 2005 zijn we met frisse moed gestart met de voorbereidingen voor 2006, aangevuld met nieuwe mensen (want die hebben we telkens nodig!) met nieuwe idee‘n. Het bleek als snel dat het voorjaar 2006 een moeilijke periode zou zijn om een feestweek te organiseren. Een blik in de agenda laat zien dat Pasen, Koninginnedag en Pinksteren lastig vallen. Om maar niet te spreken van het WK voetbal dat in juni begint. Uiteindelijk konden we 1 week vinden die perfect uit zou komen. Snel in oktober de vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente. Groot was onze verbazing toen we een maand later te horen kregen dat er met deze datum een probleem was: ook Sunsation (feestweek Middelstum) had een aanvraag lopen, die overlapte met die van ons. Uiteindelijk was er maar 1 optie: verplaatsen van de feestweek, Sunsation is te groot om mee te concurreren. Daarom zijn we eind december uitgeweken naar een nieuwe week, op Goud Geluk wordt nu (definitief) georganiseerd van zaterdag 27 mei tot en met zaterdag 3 juni.


 


Dat verschuiven ging niet gemakkelijk: ook andere clubs in Stedum hadden ondertussen dingen georganiseerd, we zijn dan ook de VV Stedum zeer dankbaar dat zij hun festiviteiten wilden verplaatsen ten behoeve van Op Goud Geluk. Ook anderen hadden rekening gehouden met eerder afgegeven data: excuses voor de overlast! Alsof dat niet genoeg was, bleek ook de gemeente plannen te hebben het feestterrein op de schop te nemen vlak voor de feestweek. Gelukkig kon dit in goed overleg worden verplaatst. Maar nu genoeg geklaagd, tegenslagen horen er bij.


 


We hebben met zijn allen weer een spetterend programma opgesteld. Naast vertrouwde onderdelen als de crazy-race, de playbackshow en de jeugdmiddag hebben we weer een een goede invulling gevonden voor de zaterdagen en de vrijdag. De details zult u later horen, maar ik wil alvast een tipje van de sluier oplichten. Op zaterdag 27 mei zullen we na de spannende crazyrace een feestavond met een Nederlandstalig tintje krijgen. Vrijdag 2 juni gaan we de ‘Stedumer avond’ een nieuwe invulling geven, voor het eerst zullen er alleen artiesten op het podium staan die iets met Stedum hebben. En zaterdagavond 3 juni gaan we de week knallend afsluiten met rock-concert met internationaal tintje.


 

Wij komen bij u terug met nieuws, de verkoop van kaarten, maar ook met de vraag om te helpen als vrijwilliger. Uw hulp is welkom ! Houdt de brievenbus in de gaten voor meer informatie en kijk ook regelmatig op onze website (http://feestweek.stedum.com/ )  voor meer nieuws.


 


Op Goud Geluk 2006: zaterdag 27 mei –  zaterdag 3 juni


 


Namens Op Goud Geluk, Jan-jaap AuŽ

www.stedum.com

Geef een reactie