28 februari 2024

Op verkenning naar Stedum + info 1en 2 sept

0

Zaterdag 30 juni is het vroeg dag voor enkele leden van de fietsclub Oet Steem en hun gasten. Om half zes is de Abfahrt naar Drakenburg aan de Weser, in de buurt van Bremen. Vandaar wordt vertrokken voor een verkenningstocht van 100 km naar Stedum-Bekum, met de ligfiets van Georg voorop, respectievelijk bagagewagen en wegkapitein. Tegen half twee staat in Stedum Du eten en drinken klaar, gevreesd wordt dat dat bier zal zijn.

Niet erg, maar er moet dan ook weer 100 km terug naar Drakenburg gefietst worden, waar de overnachting is, in pension Am Weserwehr, of op camping Drakenburg. De volgende dag wordt de westelijke route verkend, ongeveer tot Vechta. Totaal nog 100 km. Op 5 juli, om 20 uur in de bovenzaal van het café worden de ervaringen doorgegeven aan de collega-fietsers en aan de anderen die meegaan naar Duitsland, op 1 en 2 september. Dat zijn plm. 40 personen.
Voor Stedum-gangers (fiets én auto), belangstellenden en chauffeurs, Ter voorbereiding op de trip van 1 en 2 september naar Stedum is er donderdag 5 juli, 20 uur, bovenzaal café een bijeenkomst. Er hebben zich 35 mensen aangemeld, en 5 mensen die nog niet zeker zijn. Ook zijn er nog enkele mensen die het doorgaan van deze reis laten afhangen van hun werk.  We fietsen met 12 personen in 2 dagen, 3 personen willen het als het kan in 1 dag doen en 4 doen het op eigen houtje in meerdere dagen (onder voorbehoud).
De rest van de groep gaat per (bijzondere) auto/camper. Tot nu toe nog geen motorrijders. Het eerste deel van de avond is voor iedereen, het tweede deel is bedoeld om de fiets/bezemwagenzaken door te nemen en te kijken of iedereen vervoer terug heeft. Mogelijk zijn er ook mensen die vervoer heen nodig hebben, daarvan moeten we op 5 juli kijken hoe we dat kunnen oplossen.

www.stedum.com

Geef een reactie