17 juni 2024

Opel nieuwe huismerk Regiopolitie Groningen

0

Opel is het nieuwe autohuismerk van Regiopolitie Groningen en daarmee de opvolger van Volkswagen. Dinsdag 1 juni ondertekende de korpsleiding het contract met de directie van Opel. De goede prijs-kwaliteitverhouding, het brede modellenaanbod, de goede testresultaten en het uitgebreide dealernetwerk in de regio waren de belangrijkste redenen om over te stappen op Opel.

De definitieve keuze voor Opel volgt na een maandenlange praktijktest van verschillende modellen door agenten van het Groninger korps. Uit de test moest duidelijk worden welk model het meest geschikt is voor welk type politiewerk. Daarbij is gekeken naar aspecten als wegligging, vermogen, zicht, ruimte, geluid en uitstraling. Voor de spoedeisende noodhulp kwam de Opel Vectra Station als beste voertuig uit de bus. Dit model scoorde op alle fronten beter dan de Zafira, die ook als noodhulpauto is getest. Vanaf juli/augustus rijden de eerste VectraÕs SW rond als vervanger van de Volkswagen Sharan.

De Opel Vivaro wordt de opvolger van de VW Transporter, een bestelbusje dat door de technische recherche en de verkeersongevallenanalyse wordt gebruikt. De Opel Astra zal worden gebruikt voor het niet spoedeisende politiewerk, zoals verkeers- en milieucontroles. Daarnaast kunnen de basiseenheden en rechercheafdelingen een keuze maken uit de Opel Corsa, Meriva, Astra en Vectra als reis-, transport- en recherchevoertuig. Bij de recherche wordt naast Opel ook gebruik gemaakt van andere automerken om de herkenbaarheid als politieauto te verminderen. Het wagenpark van Regiopolitie Groningen bestaat uit circa vierhonderd autoÕs, waarvan de helft herkenbaar is als politiewagen (met striping)

De overstap van Volkswagen naar Opel is het gevolg van een Europese aanbesteding van automerken voor de Nederlandse politie. Regiopolitie Groningen kon kiezen uit zes merken: Volvo, Mercedes, Mitsubishi, Opel, Ford en Toyota. Het huidige huismerk Volkswagen is buiten de Europese aanbesteding gevallen.

www.politie.nl

Geef een reactie