25 februari 2024

Open Dagen en tentoonstelling

0

Op 10, 11 en 17 en 18 september staan de deuren van De Boekwerkplaats, Hoofdstraat 45 in Stedum weer voor iedereen open. In de Boekwerkplaats worden cursussen en workshops georganiseerd op het brede gebied van handboekbinden.

Tijdens de open dagen kunnen bezoekers werk van cursisten bewonderen en eens een kijkje nemen in het uitstekend ingerichte boekbindlokaal waar cursisten de beschikking hebben over alle noodzakelijke gereedschap en apparatuur en waar zij kunnen genieten van het prachtige en inspirerende uitzicht over de landerijen van Stedum.


 


Het aanbod biedt ook dit jaar voor elk wat wils: een uitgebreide cursus Boekbinden voor Beginners, ŽŽn voor Gevorderde Boekbinders, of eendaagse workshops Mappen of Fotoalbum maken. Op veler verzoek zijn er dit seizoen ook workshops Toverdoosjes en Pop-Ups. Kortom, volop keuze voor iedereen die zich dit winterseizoen wil verdiepen in de veelzijdige kunst van het boekbinden en alles wat daar bij komt kijken!


 


Wim Gremmen heeft ruime ervaring in het verzorgen van cursussen en opleidingen. Ruim twaalf jaar gaf hij les aan het Kunstencentrum in Groningen, dat besloot te stoppen met de cursussen Boekbinden. Omdat de belangstelling voor dit ambachtelijke vak nog steeds groot is, besloot Wim Gremmen zlf de cursussen te organiseren.


 


Tijdens de Open Dagen is er tevens een tentoonstelling ingericht met bijzonder werk van kunstenaar Egbert Pikkemaat. Hij maakt zijn prenten op ambachtelijke wijze; hij werkt in een uitgesproken stijl en maakt gebruik van de technieken vinylsnede (linosnede) en monotype (zie www.studiofier.nl).


 


De open dagen en de tentoonstelling zijn geopend op 10, 11, 17 en 18 september van 12.00 tot 17.00 uur. Op 10 september heeft de Open Dag een feestelijk tintje. Het is dan uiteraard Open Monumentendag en dan is ook de kerk in Stedum te bezichtigen. Maar bij voldoende wind zullen er die dag ook vele kleurrijke vliegers in de lucht boven Stedum staan.


 


De Open Dagen en de tentoonstelling zijn uiteraard gratis te bezoeken in De Boekwerkplaats, Hoofdstraat 45, 9921 PA Stedum. Meer informatie staat op www.boekwerkplaats.stedum.com

www.stedum.com

Geef een reactie