25 februari 2024

Open Dagen & Tentoonstelling

0

De Boekwerkplaats en Boekbindatelier Wim Gremmen zetten in september de deuren weer open. Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen op zaterdag 13 en zondag 14 septem-ber van 12.00 tot 17.00 uur en een weekje later op zaterdag 20 en zondag 21 september even-eens van 12.00 tot 17.00 uur.

In de Boekwerkplaats worden cursussen en workshops georganiseerd op het gebied van handboek-binden. Tijdens de open dagen kunnen bezoekers het werk van cursisten bewonderen of het werk van erkend handboekbinder Wim Gremmen eens bekijken. Er zullen ook demonstraties van diverse boekbindtechnieken worden gegeven.

Er is eveneens een tentoonstelling ingericht met werk van Willy van der Duyn, beeldend kunstenares (schilderijen, grafiek en objecten). Willy van der Duyn heeft na haar opleiding aan de Academie Minerva te Groningen ge‘xposeerd in binnen- en buitenland. Het werk van Van der Duyn is een resumŽ van opgedane beelden. De katalysator van de voorstellingen is de intu•tie. Verbeeld worden gevoelens losgemaakt door herinneringen, ervaringen, reizen. Mythen, waarin de mens het leven tracht te doorgronden en te bezweren, en metaforen die in de po‘zie worden verwoord zijn ook bronnen van inspiratie. Het werk bevindt zich tussen abstractie en figuratie. Titels zijn een belangrijk onderdeel van het werk. Ze moeten dezelfde associatieve werking hebben als de voorstellingen.

Zaterdag 13 september is het Open Monumentendag. Een uitgelezen gelegenheid om ook de prachtige 13e eeuwse kerk in Stedum te bezoeken. Bovendien worden – als de weersomstandigheden goed zijn – grote veelkleurige vliegers opgelaten bij de Boek-werkplaats en zijn er foto’s van Stedum te zien die met een vlieger zijn gemaakt!

De open dagen en de tentoonstelling zijn uiteraard gratis te bezoeken in De Boekwerkplaats,
Hoofdstraat 45, 9921 PA Stedum.

© Archief www.stedum.com

De boekwerkplaats

Geef een reactie