20 juli 2024

Open huis in Swaithoes van Karel Zuiderveld.

0

Op zaterdag 18 april 2009 was het groot feest in en bij de voormalige autoshowroom in Stedum. Na een ingrijpende verbouwing van een paar maanden, waarbij niet alleen vaklui werden ingezet, maar ook cliënten en vrienden geholpen hebben om alles op tijd af te krijgen, kon vanaf februari j.l. de nieuwe lokatie voor fysiotherapie en medische fitness in gebruik genomen worden. Zaterdagmiddag 18 april opende t Swaithoes van Karel Zuiderveld van half 4 tot 6 uur de deuren voor iedereen die een kijkje wilde nemen in de behandelkamer van fysiotherapie en in de grote lichte trainingsruimte, waar men  de trainingsapparatuur naar hartelust kon uitproberen.
Tegen half 4 begon de toeloop van mensen aan de Molenstraat/hoek Hoofdstraat. De bewoners van deze straten hadden vlaggetjes en ballonnen opgehangen zodat de sfeer meteen al feestelijk was. Het wachten werd beloond door de onverwachte en spectaculaire aankomst van HM de Koningin met haar gevolg in een glimmende Jaguar met AA-nummerplaat! Over de rode loper schreed onze vorstin door de rood-gele ereboog naar de ingang van t Swaithoes, alwaar zij na enkele formele woorden het lint doorknipte. Direct daarna volgde een optreden door het Swaithoes-koor dat, begeleid door accordeonmuziek, een prachtig loflied ten gehore gaf. 

Begrijpelijkerwijs raakte het middelpunt van de dag – Karel Zuiderveld – totaal van slag door de hartverwarmende openingsceremonie en was pas na een kwinkslag van de Koningin weer in staat om zelf enkele woorden te spreken. De grote opkomst van enkele honderden belangstellenden gaf blijk van de waardering die in Stedum en omstreken voor Karel Zuiderveld bestaat. Het geluid was verzorgd door Luit en Ronald zodat iedereen alles goed kon volgen, ook de oudere bezoekers. Onder hen kon men de ouders van Karel Zuiderveld aantreffen, die tijdens de verbouwing van showroom tot Swaihoes een grote bijdrage hebben geleverd. 

Het weer werkte goed mee, zodat men – met hapje en drankje – zowel binnen als buiten kon vertoeven. In de stralende zon werd een kindertheater met dierenfiguren opgevoerd, dat op het eind van de middag een toepasselijke voorstelling verzorgde in de trainingsruimte.

Het open huis was een doorslaand succes, bezoekers hebben gedurende een paar uur in een ontspannen sfeer kunnen genieten van de Stemer gezelligheid en hebben zich uitgebreid kunnen laten informeren over de mogelijkheden die t Swaithoes biedt. Het vermoeden is dat Karel Zuiderveld op deze nieuwe locatie drukke tijden tegemoet zal gaan!!! 

Klik hier voor de foto`s

www.stedum.com

Geef een reactie