18 juni 2024


Op 24 september is de Dorpsontmoetingsplek Stedum geopend. Dorpsarchitect Bardo Heeling en uitvoerder Jan Waling Huisman openden gezamenlijk het prachtig ontworpen afdak boven de picknick bank aan de Haven in Stedum. Dit gebeurde op Burendag, precies een jaar nadat het idee geboren was.

Deze opening werd gevierd met een Dorpsbraai, net zoals ze in Zuid Aflika op de 24e september National Braai Day vieren. Een goede gewoonte om elkaar te ontmoeten met een gezamenlijke barbecue. Iedereen komt met te grillen lapje en wat hij er verder bij eten en drinken wil naar de Braai plek. In dit geval Had de Activiteitencommissie van Dorpsbelangen voor een barbecue gezorgd. Zo’n 50 Stedumers, van jong tot op leeftijd in de scootmobiel, hebben de uitnodiging aangenomen en gezellig in de haven “gebraaid”. Ook elders in het dorp werd gebarbecued, zo bleken er diverse straatontmoetingen gepland. Aan het eind van de avond werd de nieuw ingerichte dorpsontmoetingsplek door de Stedumer jeugd ook druk bezocht. Er is een beheercommissie ingesteld, met verschillende vertegenwoordigers uit de Stedumer dorpsgemeenschap, die zal zorgen dat de plek nog jaren goed in stand blijft.

Op deze dag werd ook dorpstuin De Heemen druk bezocht. Verschillende producten uit de tuin stonden klaar om geproefd te worden. Bezoekers van de tuin konden zelf ook aan de slag, zo werden er aardbeiplanten gepoot. De opbrengst van de gepote planten is voor hunzelf, ze hoeven er alleen maar even een jaartje voor te wachten. Je kon gedurende de dag eventueel wat groente meenemen voor de bij de Braai.
 
 
 
 
 
 

www.stedum.com

Geef een reactie