25 april 2024

Opening Taalhuizen Delfzijl, Appingedam en Loppersum

0
Op vrijdag 16 december 2016 worden Taalhuizen geopend in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Een Taalhuis is bedoeld om laaggeletterdheid onder volwassen terug te dringen. Het is een fysieke plek waar mensen door vrijwilligers geholpen worden met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Deze vrijwilligers hebben de afgelopen maand een training gevolgd.
Op 16 december ontvangen zij hiervoor hun diploma. De drie Taalhuizen zijn gevestigd in de bibliotheken van Delfzijl, Appingedam en Loppersum. De wethouders Joostens (Delfzijl), Usmany-Dallinga (Appingedam) en Schollema (Loppersum) verrichten de opening. Deze vindt plaats in de bibliotheek van Appingedam (Koningsstraat 51) om 10.00 uur. Belangstellenden zijn welkom vanaf 09.30 uur.
Samenwerking
Het Taalhuis is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven, het Noorderpoortcollege, Stichting Biblionet Groningen, Stichting Welzijn & Dienstverlening, Algemene Stichting Welzijn Appingedam, Stichting Humanitas, Werkplein Eemsdelta en de drie gemeenten.

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie