28 november 2023

Opgestapt Lopster raadslid voelt zich belazerd

0

loppersum – Bestuur en fractie van GroenLinks in Loppersum betreuren het vertrek van fractievoorzitter Harm Janssens van die partij. Dat deelt GL-raadslid Nicolette Scholten vanavond mee tijdens de raadsvergadering

Janssens stapte op na een openhartig interview in Dagblad van het Noorden waarin hij zich kritisch uitliet over het functioneren van CDA-burgemeester Albert Rodenboog. Janssens wordt beticht van lekken uit de vertrouwenscommissie die zich boog over de herbenoeming van de burgemeester. Hij werd hiervoor door commissaris van de koningin Max van den Berg op het matje geroepen en ernstig berispt.

Volgens het overgebleven GL-raadslid Scholten had haar opgestapte fractiegenoot een bijdrage willen leveren aan een, wat zij noemt, "open, eerlijk en transparant bestuur". Maar deze inspanningen zijn vergeefs gebleken. Dat was de reden voor Janssens om zijn ontslagbrief te schrijven. "Fractie en bestuur van GroenLinks staan volledig achter de inhoud van de brief van Harm", zegt zij.

Scholten acht Janssens niet in zijn eentje verantwoordelijk voor het lekken van informatie naar de pers. Ook anderen maakten zich in haar ogen hieraan schuldig. In de Lopster politiek wordt alle schuld nu bij Janssens neergelegd. Daardoor voelde het opgestapte raadslid zich belazerd. Om herhaling te voorkomen, vindt Scholten dat het presidium van de raad tot op de bodem moet uitzoeken wie de lekkende derden zijn.

Janssens wordt in de raad opgevolgd door Marijke van Dijk uit Loppersum. "Nicolette Scholten en Marijke van Dijk zullen zich in de toekomst steeds opnieuw beraden of ze mee gaan doen in een vertrouwelijk overleg of een vertrouwelijke

Dagblad van het noorden

Geef een reactie