27 mei 2024

Opknapbeurt voor industriegebied Farmsum

0

Farmsum – Ondernemers tussen de Hogelandsterweg en het Eemskanaal in Farmsum knappen samen met de gemeente en havenschap Groningen Seaports hun bedrijventerrein op. Het gebied is verouderd en heeft een impuls nodig. Adviesbureau Oranjewoud begeleidt de uitwerking van het plan.

Een en ander moet leiden tot een vernieuwd bedrijventerrein, waar meer dan tachtig verscheidene bedrijven zijn gevestigd. Het industriegebied in Farmsum, waar onder meer scheepsbouwer Niestern Sander, baggerbedrijf Heuvelman Ibis en automobielbedrijven zijn gehuisvest, heeft een slechte ontsluiting.


Oranjewoud heeft dat in een eerder onderzoek vastgesteld. Er doen zich verder parkeerproblemen voor, vrachtverkeer ondervindt hinder op wegen en kruisingen en afscheidingen zien er belabberd uit.


De opknapbeurt wordt gefinancierd door de gemeente Delfzijl, Groningen Seaports en de bedrijven. Ze kunnen gezamenlijk tot 2006 aanspraak maken op een subsidie van 35 procent uit de Kompasgelden voor het Noorden. Aan het einde van dit jaar is bekend of die subsidie daadwerkelijk gehonoreerd wordt.

www.dvhn.nl

Geef een reactie