30 mei 2024

Opluchting over verkoop pand Fivelingo

0

appingedam – De verkoop van het huidige te krappe en verouderde onderkomen van het werkvoorzieningschap Fivelingo in Appingedam heeft voor grote opluchting gezorgd bij zowel de directie van het schap als bij het bestuur van het nieuwe bedrijvenpark Fivelpoort. De verkoop aan de Woongroep Marenland en bouwbedrijf Kooi, die het betrokken Overdiepterrein willen ontwikkelen, maakt voor Fivelingo namelijk de weg en de financi‘le middelen vrij om naar dit bedrijvenpark te verhuizen.

”We hadden de bouwplannen al enige tijd klaarliggen en kunnen nu definitief doorpakken”, zegt directeur Thomas Hofstra van Fivelingo. ”Ik ben opgelucht dat we ons pand nu eindelijk kunnen verkopen. We hadden al enige tijd in ons hoofd wat we voor de panden wilden hebben en dat bedrag krijgen we nu (4,3 miljoen euro-es). We maakten ongemerkt toch steeds meer kosten voor onderhoud en aanpassing van de oude gebouwen, waardoor de exploitatiekosten geruisloos flink opliepen.”


In het nieuw te bouwen pand op Fivelpoort worden ook de pakweg 100 medewerkers gehuisvest die nog werken op drie dislocaties in Appingedam en Delfzijl. De planning is dat Fivelingo in de zomer van 2006 naar het bedrijvenpark Fivelpoort verhuist.


Op het bedrijvenpark Fivelpoort, ten zuiden van het Eemskanaal bij Appingedam, is de verkoop van de opstallen van Fivelingo ook met gejuich begroet. Het werkvoorzieningschap is met de afname van 2,5 tot 3 hectare een echte aanjager van het bedrijvenpark. Projectleider Nico van der Pool: ”Dat wordt een gigantisch gebouw, waarvoor alle zeilen moeten worden bijgezet. Ik heb begrepen dat Fivelingo zijn huidige onderkomen op het Overdiepterrein al in augustus 2006 moet hebben verlaten.”


Het bedrijventerrein krijgt al duidelijk vorm, ook al is er nog geen eerste paal geslagen. ”Het meeste werk is dan ook onder de grond gebeurd”, zegt Van der Pool. ”Alle nutsvoorzieningen, zoals gas, water, elektriciteit en buizen voor glasvezelkabels, zijn inmiddels gelegd en de wegen worden waarschijnlijk voor de bouwvakantie nog geasfalteerd. Dan kunnen de bedrijven hier komen om te bouwen.”Belangstelling


Met de belangstelling van ondernemers voor het bedrijventerrein Fivelpoort in Appingedam zit het wel snor. ”Van de 13 hectare die in de eerste fase kunnen worden uitgegeven is ongeveer 75 procent gereserveerd”, zegt projectleider Nico van der Pool. ”Weliswaar is de verkoop pas rond als er handtekeningen zijn gezet en vergunningen zijn verleend, maar gezien de kosten die de belangstellenden moeten maken voor de reservering en de plannen kun je intenties zeer serieus noemen.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie