22 februari 2024

Oproep voor gastgezinnen op 12 en 13 september

0
Op dit moment zoeken we nog onderdak voor 4 stellen en 5 alleengaanden vanuit het Duitse Stedum. We zijn druk bezig met rondvragen. Enkele mensen waarop we anders konden rekenen zijn echter niet beschikbaar vanwege persoonlijke redenen. De gezinnen met jonge kinderen zijn al ondergebracht, één gezin met kinderen logeert bij een Stedumer ‘oma’, die dit jonge ouderpaar al kent zo’n beetje vanaf hun geboorte. Dat kan, de contacten zijn al in 1978 begonnen.
Hoewel onze huizen niet zo groot zijn als die in het Duitse Stedum, moet het toch mogelijk zijn met enige improvisatie voor 2 nachten mensen te laten logeren. Voor een gezellig programma wordt gezorgd. Je bent niet verplicht aan alles mee te doen.
Vrijdagavond 12 september beginnen we bij de voetbalkantine met Hollandse spelen en zondag 14 september is het plan daar ook weer te eindigen met een brunch. Zaterdagmiddag is er "Stedum de boer op" (op de fiets) en zaterdagavond wordt er gezamenlijk gegeten in de schuur van Piet Glas na een concert van Jehova Nissi aldaar.
De activiteiten van vrijdagavond en zaterdag zijn voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor de Duitse Stedumers en hun gastgezinnen. Het zou heel leuk zijn elkaar dan ook zoveel mogelijk te ontmoeten. Voor Stedum de boer op moet je je aanmelden, dat is met name bedoeld voor het diner. Aanmelden kan via activiteiten@stedum.com.
Van de gastgezinnen wordt naast een overnachting op vrijdagavond en zaterdagavond verwacht dat er eten is op vrijdagavond (gebruik maken van bijv. Jan de Patatman is voor eigen rekening), een ontbijt en lunch op zaterdag en een ontbijtje op zondag en gebruik van een fiets. Mocht je ook andere verplichtingen hebben in dat weekend: onze ervaring is dat de gasten zich wel redden.
We willen graag ook Groninger gastvrijheid bieden, de Duitsers hebben ons ook laten zien wat gastvrijheid is. En wie weet fietsen we er over twee jaar wel weer naar toe, dat is in 2012 ook een leuk evenement geweest.

Activiteitencommissie Dorpsbelangen,

Geef een reactie