23 februari 2024

Oranjevereniging bedankt het dorp

0


Iedereen heel hartelijk bedankt voor de inzet en deelname op 30 april, 4 mei en 5 mei. Zonder vrijwilligers en dorpsbewoners kan de Oranjevereniging dit niet allemaal organiseren. Wij zijn erg blij dat iedereen zo spontaan heeft meegewerkt.

Koninginnedag
30 april was een geweldige dag met heerlijk weer. Wat hebben de kinderen genoten van de spelletjes en de priegelmarkt. De zeskampspellen waren ontzettend leuk van opzet, al was het jammer dat van de familieskelter de as kapot ging en we dit onderdeel moesten laten vallen. Maar hoeveel mensen krijg je in een kleine auto,was helemaal je van het. De gekste capriolen werden uitgehaald om er maar meer personen in te krijgen(Swaithoes captain Karel) kreeg er goed van langs in de auto. Ook op de grote ballen en het wijnglazen bouwen met hindernis waren moeilijke evenementen. Maar iedereen heeft het keurig gedaan. Veel toeschouwers kwamen de deelnemers aanmoedigen. En het was een strijd tussen de Schutters en Oet Steem(Wielrenners). Oet Steem ging er uiteindelijk met de 1e plaats vandoor. De Schutters werden tweede.Swaithoes Klaaske 3e prijs-Stokstoet werd 4e –Swaithoes Henk werd 5e –Swaithoes Nienke werd 6e en de 7e plaats was voor Croissantjes-Hagelslag-Pindakaas. Om 20.00 werd in het Herv.Centrum het toneelstuk Daklozenhoes Awainzma opgevoerd. Schitterend gespeeld door Buurtvereniging Mit’n Kander uit Bedum. De regie was in handen van Johan Brokken. Licht en geluid door Stedum.com met Luit Keller. Een schitterende afsluiting van de Koninginnedag 2012.
Herdenking
Bij de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in de Ned. Herv. Kerk waren ongeveer 180 mensen aanwezig. Het Thema dit jaar was: “Vrijheid geef je door”. Een ensemble van de muziekvereniging Jehova Nissi speelde enkele stukken. Het orgel werd bespeeld door dhr. Wimmenhove. De scouting gaf aan iedereen een witte roos die bij de gedenkplaat in twee grote manden werden gestoken. De gedenkplaat voor oorlogsslachtoffers werd op 30 maart.j.l. onthuld. De Krans en bloemlegging zullen vanaf heden op 4 mei bij het monument plaats vinden. Namens de Gemeente Loppersum –Ver. van Dorpsbelangen, Vluchtelingenwerk, Geref. Kerk en de Oranjevereniging/Comité 4 en 5 mei werden kransen en bloemen gelegd. Na afloop was er een kopje koffie in het Herv. Centrum.
Bevrijdingsdag
Op 5 mei de Bevrijdingsdag scheen de zon en die hebben we de gehele dag verder gezien. De Oranjevereniging was al op tijd aanwezig bij het Borgterrein voor de inrichting. De stormbaan van 21 meter lang was een waar paradijs voor de kinderen. Ook veel kinderen hadden hun waren weer uitgestald aan de Borgweg voor de priegelmarkt. O.a. de kaasboer-hobbydames-kaartjes-zeepjes stonden aan de kant met hun kraampjes. Tegen 14.30 u rolden de legerwagens van Pocket-Tour en Keep Them Rolling door het dorp. Een geweldig evenement. De Pipeband Clan Mac Beth uit Groningen stonden er zo maar tussen te spelen. De koffie en oranjekoek werden snel naar de legervoertuigen gebracht en na vele complimenten en bedankjes voor de gezelligheid van de chauffeurs werd het sein START gegeven. Toeterend en zwaaiend vertrokken ze weer en werden ze uitgezwaaid door de vele toeschouwers die langs de kant van de weg stonden. Prachtig gewoon dat het nog zo gewaardeerd wordt door de toeschouwers en wat een hobby hebben deze mensen. De bewoners van de Weemweg en Borgweg bedankt voor het ophangen van de vlaggetjes. Na een heerlijke gehaktbal –bruine bonen met spekjes of saté trokken de toeschouwers huiswaarts. Wij als Bestuur van de Oranjevereniging kunnen terugzien op een prachtige Koninginnedag-een bewogen herdenkingsbijeenkomst en een schitterende Bevrijdingsdag.

Onze slogan is nog altijd “Veur het dorp, deur het dorp.”
STEEM BEDANKT!
Kees Vriezema, Peter Jans, Coby Nienhuis, Syta Timmer, Dinie Smit en Martijn Berends

Oranjevereniging

Geef een reactie