13 juli 2024

Oud en Nieuw in Stedum goed verlopen

0

Kenmerkend voor de Oudejaarsnacht in Stedum was een dikke mist. Het was
rustig op straat, en door de mist vernam je nog minder dan anders. Toch was
er rond 01.30 uur veel volk op straat om van het vuurwerk te genieten. Het
was een vlotte show, die erg gewaardeerd werd. Alleen het slot was niet zo
duidelijk, en van een welverdiend applaus kwam het niet. Maar je kon op
straat wel opvangen dat men hier lovend over was.

Op de hoek Kampweg/Bedumerweg kwam het goed tot zijn recht. Veel mensen doken toen ook het Hervormd Centrum in. Het was allemaal net op tijd geregeld, en daar is dankbaar gebruik van gemaakt. Een complicatie was het rookverbod, binnen is dat in niet-horecaruimtes verboden. Het was geen koude nacht, en de rokers hebben zich gered zich met een drankje in de hand op het pleintje.


Al met al was er aan zo’n inloopgelegenheid in de Oudejaarsnacht zeker behoefte. Er waren wel wat opmerkingen over de muziek, een verbeterpunt voor volgend jaar. Tegen 05.00 uur was alles weer aan de kant. De brandstapel in de Haven
heeft ’s middags al zo’n 60 belangstellenden getrokken, ondanks de regen. Ieder jaar komen er meer mensen een kijkje nemen. Een evenement om met plezier op terug te kijken, maar ook weer stof tot discussie. Idee‘n voor volgend jaar kunt u alvast kwijt aan de bestuursleden van Dorpsbelangen. Nu is de herinnering nog vers. Het Nieuwsjaarsconcert is het volgende evenement in het dorp, op 7 januari bent u van harte welkom vanaf 19.30 in het Trefpunt.

Dorpsbelangen

Geef een reactie