12 juli 2024

Oud-zakenman Stinissen dood aangetroffen in Onderdendam

0

Oud-zakenman Gerard Stinissen is maandagavond dood aangetroffen op het terrein van de oude steenfabriek in Onderdendam. Hij woonde daar met zijn vriendin en dochter. Zij waren maandagavond niet bij Stinissen.

De politie en hulpverleningsdiensten waren maandagavond urenlang aanwezig op het terrein in Onderdendam. Lange tijd was niet duidelijk wat er aan de hand was. Stinissen lag al ruim tien jaar in de clinch met de gemeente Winsum over zijn verblijf op het terrein, waar eigenlijk niet gewoond mag worden. Hij had onlangs een woning toegewezen gekregen in de gemeente De Marne. Aangezien Stinissen failliet was verklaard, werd het terrein geveild. Stinissen liet toen al weten het terrein nooit levend te verlaten. Hij heeft zich aan zijn woord gehouden.

Ineke Stinissen
Gerard Stinissen werd in de jaren ’70 en ’80 landelijk bekend, doordat zijn vrouw Ineke in coma raakte na een narcosefout. Stinissen wilde het leven van zijn echtgenote beëindigen en er volgde een juridische strijd, die zestien jaar duurde. Ineke overleed in januari 1990, nadat de sondevoeding negen dagen eerder was gestopt.

Afscheidsbrief
Eind vorige maand schreef Stinissen een brief aan de media. Hij bedankte hen voor de steun, die hij ontving in de tijd dat zijn vrouw in coma lag. Zij was het slachtoffer van een narcosefout. Stinissen wilde haar leven beëindigen, waarna een juridisch gevecht van zestien jaar volgde. De brief aan de media kan achteraf worden gezien als een afscheidsbrief.

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie