28 mei 2024

Oude raadhuis Middelstum in de verkoop

0

Het voormalige gemeentehuis in Middelstum gaat in de verkoop. De gemeente wil het pand vooralsnog niet slopen. Het pand moet geld opleveren, ter compensatie van de kosten van het nieuwe, centrale gemeentehuis in Loppersum.

Dat zegt wethouder Hommo Smit. Het voormalige gemeentehuis aan het Concordiaplein in Middelstum fungeert sinds de gemeenteherindeling van 1991 als dependance van Loppersum.

Er werken tien ambtenaren. De gemeente krijgt volgend jaar een nieuw gemeentehuis aan de Molenweg in Loppersum. Het gebouw in Middelstum verliest dan zijn functie. Samen met het voormalige gemeentehuis in Middelstum doet Loppersum ook de panden aan de Raadhuisstraat en de Stationslaan in de verkoop.

De vereniging dorpsbelangen Loppersum ziet het pand het liefst zo snel mogelijk tegen de grond gaan. Secretaris Hilda Groeneveld: "We hopen dat de gemeente het pand sloopt. Het gebouw stamt uit de jaren zestig en is erg lelijk. Het oude gemeentehuis verhuren lijkt ons niet verstandig, want je weet nooit wie erin komt. Leegstand leidt weer tot verpaupering."

Dorpsbelangen is voorstander van de bouw van een appartementencomplex op de plek van het oude gemeentehuis. Dat is volgens de gemeente niet zomaar mogelijk, omdat nieuwbouw binnen de wooncontingenten moet passen.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie