27 februari 2024

PARKEREN VAN CARAVANS EN AANHANGWAGENS AAN BANDEN

0

Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over het langparkeren van caravans, aanhangwagens e.d. op openbare parkeerplaatsen. De gemeente heeft de politie gevraagd daar in het vervolg tegen op te treden

Op grond van artikel 5.1.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden een woonwagen, kampeerwagen, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen, keetwagen of ander dergelijk voertuig dat voor de recreatie, dan wel anderszins uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt:  • A. langer dan op drie achtereenvolgende dagen te parkeren op een door burgemeester en wethouders aangewezen weg, waar dit naar hun oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte of schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente;
  • B. op een door burgemeester en wethouders aangewezen plaats te parkeren, waar dit naar hun oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Zoals al gezegd krijgen wij regelmatig telefoontjes over langdurig geparkeerde voertuigen, vooral caravans en aanhangwagens op parkeerplaatsen. Deze vallen ook onder het begrip ÒwegÓ.
Wij hebben daarom besloten, om alle wegen (inclusief de parkeerplaatsen) in onze gemeente als zodanig aan te wijzen. De politie zal optreden tegen langparkeerders, eerst met een waarschuwing, maar als de overtreding door blijft gaan, zal proces-verbaal worden opgemaakt.


Parkeren voertuigen in groenstroken verboden
Optreden tegen foutparkeerders


Het parkeren van autoÕs in gemeentelijk groen en op voetpaden wordt zo langzamerhand een dagelijks beeld in onze gemeente. Daardoor worden gazons, bermen, heesters en voetpaden kapot gereden.
Dit geeft veel ergernis bij bewoners en bij onze medewerkers die voor het onderhoud zorgen. Op deze wijze parkeren is ook in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening en met de Wegenverkeerswetgeving. De gemeente heeft de politie gevraagd op te treden tegen deze overtredingen, zeker als in de buurt een goede parkeerplaats aanwezig is. De politie zal optreden tegen foutparkeerders.

www.loppersum.nl

Geef een reactie