25 juli 2024

Permanent politietoezicht in Ôt Zandt

0

Regiopolitie Groningen is de komende tijd permanent aanwezig in ‘t Zandt. Vanwege de brandstichtingen die sinds augustus in deze plaats worden gepleegd, wordt in het dorpshuis een politiepost ingericht die 24 uur bemand zal zijn. Het onderzoeksteam van de recherche wordt uitgebreid met vier mensen van de noordelijke recherche eenheid (NRE).

In ’t Zandt heeft maandagmorgen korte tijd een brand gewoed in een vrijstaand schuurtje aan de Hoofdweg.

Een omwonende wist erger te voorkomen. De technische recherche doet nog nader onderzoek naar deze brand. Het vermoeden bestaat evenwel dat ook deze is aangestoken. Het aantal brandstichtingen in en om het dorp komt daarbij op een totaal van 9.

 

In een overleg tussen de burgemeester van de gemeente Loppersum en Regiopolitie Groningen is maandag besloten dat er 24 uur per dag politie in het dorp aanwezig zal zijn. Daarmee wordt niet alleen getracht zoveel mogelijk de veiligheid in het dorp na te streven maar ook de relatie tussen de bewoners en de politie te optimaliseren.

 

Het rechercheteam bestaat met de uitbreiding uit 14 medewerkers. Zij zijn voornamelijk bezig met het verwerken van de informatie die tot nu toe door vooral de inwoners van het dorp is aangedragen.

 

De bewoners van ’t Zandt worden vandaag schriftelijk geïnformeerd over de extra politiemaatregelen. Ook zijn de bewoners uitgenodigd voor een informele bijeenkomst in het dorpshuis.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie