29 mei 2024

Piet Manning waarschijnlijk opvolger Ruben in Appingedam

0

Appingedam – Het Damster PvdA-raadslid Piet Manning (52) is de meest waarschijnlijke opvolger van de donderdagavond opgestapte wethouder Harrie Ruben

In de vijf man sterke fractie hebben drie raadsleden aangegeven het wethouderschap te ambi‘ren. Manning is de belangrijkste kandidaat. De conrector van het Ommelander College zal echter eerst nog in overleg moeten met zijn huidige werkgever.


Manning is waarnemend voorzitter van de gemeenteraad, waarvan hij sinds 1989 deel van uitmaakt, met een tussenpoos van vier jaar(1994-1998). Hij heeft als conrector en interim-rector ervaring in een leidinggevende functie, maar heeft ook getoond dat hij in zijn huidige baan geen ambities meer heeft. Een promotie tot rector heeft hij onlangs afgeslagen.


Fractievoorzitter Stoffer Klungel zegt geen interne strijd over de opvolging van Ruben te verwachten. “De een heeft wat meer ambitie en mogelijkheden dan de ander. We zullen zo spoedig mogelijk ŽŽn kandidaat-wethouder voordragen.”


De andere kandidaten voor het wethouderschap zijn Stoffer Klungel (51) zelf, werkzaam als hoofd personeel en organisatie bij de gemeente Loppersum en raadslid Joop van der Lei (46), in het dagelijks leven adjunct-directeur bij de Stichting De Hoven, met negen zorginstelling in Noord-Groningen.


Stoffer Klungel, al tien jaar fractievoorzitter en sinds 1990 lid van de gemeenteraad van Appingedam, deelt met Manning de ruime ervaring in de Damster politiek en het fractievoorzitterschap maakt hem in principe een voor de hand liggende kandidaat-wethouder. Maar hij moet daar dan wel een goede functie voor opgeven, die hij nog maar enkele jaren bekleedt.


Joop van der Lei heeft inmiddels bijna zeven jaar raadservaring, is in zijn fractie belast met financi‘n en maakte deel uit van de werkgroep Eelwerd, die zich heeft gebogen over de verbetering van de financi‘le positie van Eelwerd. Twee belangrijke zaken in de portefeuille van de opgestapte wethouder Ruben. Ook Van der Lei zou een goede baan moeten opgeven voor het wethoudersschap, al zou hij daar naar verluidt geen moeite mee hebben.

www.dvhn.nl

Geef een reactie