11 december 2023

Pieten kamperen in de haven in Stedum

0


Zaterdagmorgen 21 november was het goed mistig, toen Sint met zijn boot aankwam in de haven van Stedum. De activiteitencommissie van Dorpsbelangen maakte zich al een beetje ongerust, omdat de boot waarmee Sint altijd in Stedum aankomt op de verwachte tijd nog niet in zicht was. Maar toen klonk er in de mist een toeter, en even later legde de boot aan in de haven.

Sint had ondanks de mist een goede reis gehad, maar arriveerde met slechts drie Pieten, waaronder de Hoofdpiet. Burgemeester Rodenboog vroeg zich al af wat er aan de hand was, maar even later bleken de jonge Pieten Mario en Carmen al in de haven te zijn. In een badjas en met pantoffels aan, staken ze hun slaperige hoofd om de deur van daar geparkeerde felgele camper. Net iets te laat opgestaan, maar volgens piet Mario keurig op tijd. En daarmee stapte hij vlot bij Sint op het podium.

Sint maakte samen met Hoofdpiet Pedro een toer door het door het dorp om vervolgens bij het Sportgebouw te arriveren. Ook daar liep het niet van een leien dakje, want de kadootjes waren aan het plafond opgetakeld. Met behulp van de Struners, de scoutinggroep van Stedum, en een behendige Piet werden de kadootjes al klauterend over een klimnet losgeknoopt. Toen konden de kinderen hun pakje in ontvangst nemen. Sint moest toen al weer verder, het zijn voor hem en zijn Pieten drukke dagen.

Klik hier voor de foto’s

www.stedum.com

Geef een reactie