27 mei 2024

Plan tegen parkeerchaos jaarmarkt Slochteren

0

Slochteren – De organisatie van de Slochter Jaarmarkt, die op 6 oktober voor de 23ste keer wordt gehouden, verwacht met nieuwe verkeersmaatregelen een eind te maken aan de parkeerchaos die al jarenlang heerst op de dag van de jaarmarkt

Na ampel beraad is nu door het bestuur van de Stichting Slochter Jaarmarkt besloten om het parkeerterrein naast de Duurswoldhal aan de Slochterveldweg in te richten als parkeerplek voor bezoekers. Tot vorig jaar was deze Slochterveldweg altijd afgesloten in verband met die jaarmarkt.


Er bestond al vele jaren ergernis over de wijze waarop het parkeren was geregeld, aldus Herman Lambeck, de pr-man van de jaarmarkt. “Met name in het gebied rond de jachthaven was het een rommeltje. De parkeerplaats bij de Duurswoldhal kent een capaciteit van zo’n 300 auto’s. Als die vol komt te staan, dan denk ik dat we een groot deel van de problematiek hebben verholpen.”


Het parkeren bij de Duurswoldhal zal dit jaar in ieder geval nog gratis zijn. Het jaarmarktbestuur overweegt om vanaf 2005 een bescheiden bedrag aan parkeergeld te innen. “Dan is er sprake van toezicht en bewaking,” zegt Lambeck.

www.dvhn.nl

Geef een reactie