22 maart 2023

Plan voor hotelschip in haven van Delfzijl

Delfzijl – Arie Heuvelman van havenbedrijf Dokwaerdt overweegt een schip te kopen in Duitsland, dat in de haven moet dienen als hotel. De ondernemer is al eigenaar van hotel De Boegschroef, dat uit zijn voegen is gebarsten.

Hotel De Boegschroef heeft een capaciteit van twintig kamers. Dat is volgens Heuvelman veel te weinig. “Iedere dag moeten we zeker acht gasten weigeren. Het heeft dus absoluut zin om te investeren in extra kamers.” Heuvelman wil zich vooral richten op mensen uit de Eems-Dollard regio. “De boot naar Borkum en Emden vertrekt vlakbij. Voor dagjesmensen is het makkelijk als ze hier dan kunnen overnachten”, aldus Heuvelman.


Heuvelman heeft een schuit op het oog in Duitsland, waar hij veel zaken doet. Op de boot zijn twintig kamers waar ruim veertig gasten in kunnen worden ondergebracht. De boot komt pal voor zijn huidige hotel en restaurant te liggen. De boot, volgens Heuvelman een prachtige, klassieke schuit, heeft een groot zonnedek en is voorzien van een forse keuken.


Terwijl Heuvelman zeer positief is gestemd over het toerisme in Delfzijl, is zijn collega Klaas Hofstede van het Eemshotel minder enthousiast. De hoteleigenaar ziet af van zijn geplande uitbreiding van het hotel op palen. Hofstede wilde het hotel uitbreiden met zestien kamers en conferentiezalen. “Ik wil niet zeggen dat Delfzijl leegloopt, maar een toenemend toerisme zie ik niet.”


Hofstede vindt dat er aan uitbreiding een te hoog bedrijfsrisico zit. “Misschien ga ik in de toekomst alsnog overstag.”

www.dvhn.nl

Geef een antwoord