19 mei 2024

Plannen van de activiteitencommissie van Dorpsbelangen

0
Na een geslaagd nieuwjaarsconcert met Jehova Nissi zijn we nu druk met de voorbereiding voor de feestavond van 1 mei. In de Stedumer leest u meer van het Stedum-Stedum comité. Het wordt een heel gezellige avond, bedoeld voor alle Stedumers, dus niet alleen voor de gezinnen met Duitse gasten. Met dj Markie en een loungetent wordt het ook leuk voor de jeugd. Ook de dansliefhebbers aan hun trekken.

We hopen dat u onze Stemer Paso Doble en Latin dansers komt bewonderen. Dansschool Hanneke Randoe treedt ook op met een semi-professioneel danspaar, Andor en Tineke. Dit alles is helemaal gratis te bezoeken. Op de afscheidslunch op zondag 2 mei zal de primeur zijn van een nieuwe band in Stedum. Dit weekend is een mooie opwarmer voor 5 mei en de feestweek, waarvoor Oranjevereniging en Op Goud Geluk zich aan het warmlopen zijn. Wij wensen hun natuurlijk ook veel succes en publiek toe.

Pompoenen en zonnebloemen: april
In april wordt er weer zaad rondgedeeld, van zonnebloemen en pompoenen. Dit verloopt via onze op het agrarisch gebied actieve medewerker Martin Zijlema. We hopen op een goed groeiseizoen, met veel aandacht van onze Stemer kwekers. De prijsuitreiking zal eind september zijn, met tussendoor natuurlijk de metingen om de kanshebbers te spotten en op eerlijke kweekomstandigheden toe te zien.
 
Wandelvierdaagse: 17 t/m 20 mei
Dan wordt het weer tijd voor de wandelvierdaagse, iedere avond wandelen van 17 tot en met 21 mei. Verkeersregelaars en koffieposten, mooie routes, alles komt weer voor elkaar.
 
Gemeentefietstocht: 18 september
De activiteitencommissie richt zich na de wandelvierdaagse alvast op 18 september. Open Monumentendag willen we combineren met een gemeentefietstocht van 65 kilometer langs alle zeventien dorpen van onze gemeente. Eilko Wiersema heeft klaverbladen rondom Stedum uitgezet, en een van die klaverbladen willen we extra aantrekkelijk maken voor ouders met kinderen. Zij (en u) kunnen natuurlijk ook na één lus afstappen. Koffiedrinken onderweg vindt natuurlijk plaats in een monument, en daarvan zijn er behoorlijk wat in onze mooie gemeente. Als u ideeën heeft, graag melden bij een van de leden van de activiteitencommissie, of bij onze routecommissaris Eilko. De fietstocht staat ook open voor snelle fietsers, alles op eigen risico uiteraard. Routeaanpassingen zijn dan wel noodzakelijk, omdat Eilko specialist is in mooie paadjes en grappige bruggetjes. Voor dit evenement worden ook fietsliefhebbers in andere dorpen ingeschakeld, zodat het ook echt een gezellige gemeentefietstocht wordt. Leermens heeft al toegezegd, en ook de gemeente Loppersum wil graag meehelpen om de promotie van fietsen langs monumenten optimaal te laten verlopen.
 
Erwin de Vries: 6 november
Hoewel we lang hebben gedacht dat er na het succesvolle optreden van Erwin de Vries nu iemand anders naar Stedum zou moeten komen, zijn we toch weer op Erwin uitgekomen. Hij heeft een nieuw programma en is nog steeds erg populair. De sfeer in Stedum in april 2009 was fantastisch, dus hebben we een herhaling aangedurfd op 6 november van dit jaar. De vorige keer werd u door Dorpsbelangen op dit optreden getrakteerd, deze keer zal er entree worden gevraagd. Het optreden is weer in het Hervormd Centrum, omdat we dan zo’n 120 mensen kunnen bergen. Hoe u kunt reserveren wordt nog bekend gemaakt.
 
Op 20 november ontvangen we Sinterklaas met zijn pieten, en dan is het jaar weer rond met het oudejaarsslokje op 31 december.
 
We hopen u dat u dit een aantrekkelijk programma vindt en zien u graag op een van onze activiteiten!
 
Met vriendelijke groet,  
 
De activiteitencommissie van Dorpsbelangen,
 
Georg Dekkinga, Karen Hemmen, Lies Oldenhof en Martin Zijlema

www.stedum.com

Geef een reactie