21 mei 2024

Plannen voor gokhal op plek Damster disco

0

Appingedam – Er komt mogelijk een gokhal op de plek waar nu discotheek Temptation staat in Appingedam. Disco-eigenaar Wim Vos zou gesprekken voeren met het amusementsbedrijf Fairplay Centers in Kerkrade. Vos ontkent dat hij contact heeft gehad met Fairplay.

Burgemeester Emme Groot is de optie ‘Fairplay’ echter niet vreemd. “Het college is op de hoogte van plannen voor de vestiging ervan. We hebben voorwaarden aangegeven voor de ontwikkeling van het terrein, maar op zich staan we niet onwelwillend tegenover een amusementscentrum. Mits het om een solide ontwikkeling gaat”, aldus Groot.


Vos wil de discotheek aan de Wijkstraat verkopen. Woongroep Marenland is ge•nteresseerd in de locatie. Volgens manager wonen van Marenland, Martin van der Laan, is overname en sloop van de discotheek een serieuze optie. “Het terrein kan dan verdeeld worden in een complex van seniorenwoningen aan de achterzijde en een apart pand aan de voorzijde. Daarbij is het mogelijk dat Wim Vos het gedeelte aan de voorzijde weer terugkoopt”, aldus Van der Laan. Vos zou op zijn beurt zijn deel van de locatie weer willen verkopen aan de amusementgigant Fairplay, die zich ook in de Euroborg in Groningen gaat vestigen.


Het is volgens Van der Laan uitgesloten dat er een nieuwe discotheek komt op de plek waar nu Temptation huist. “Dat is natuurlijk nooit te combineren met de seniorenwoningen.” In Appingedam vreest de horeca voor verschraling van het horeca-aanbod in de stad door het verdwijnen van Temptation. Cees van Ekelenburg, voorzitter van de plaatselijke horecavereniging, vreest bovendien dat woningbouw op de locatie een bedreiging zal vormen voor de overige horeca in het centrum. Bewoners zouden kunnen gaan klagen over geluidsoverlast

www.dvhn.nl

Geef een reactie