29 mei 2024

Plotseling besluit over bouw brede school in Uithuizermeeden

0

Uithuizen – De gemeenteraad van Eemsmond heeft in een onverwacht vroeg stadium besloten tot de bouw van een gezamenlijk onderkomen voor de protestants-christelijke basisscholen De Plataan en De Lijnbaan, de Neutrale Basisschool en de peuterspeelzaal in Uithuizermeeden.

Het besluit tot de bouw van de 2,7 miljoen kostende ‘brede’ school werd donderdag genomen in een turbulente raadsvergadering, waarin de schoolhuisvesting eigenlijk slechts opini‘rend behandeld zou worden. Het aangenomen voorstel voorziet ook in de uitbreiding en vernieuwing van de openbare basisschool in Usquert.


De Partij van de Arbeid speelde ongewild een beslissende rol in de versnelde besluitvorming, terwijl de sociaal-democraten curieus genoeg zelf als enige fractie tegen het voorstel stemden. De PvdA kwam namelijk met het voorstel om alleen over de renovatie van de basisschool in Usquert al vervroegd een besluit te nemen. Daarop stelde Gemeentebelangen (GB) voor om over het hele voorstel alvast de knoop door te hakken. De meerderheid steunde deze laatste voorzet.

www.dvhn.nl

Geef een reactie