22 april 2024

Poederbrief bezorgd bij oud-brandweerman

0

GRONINGEN – Bij een oud-brandweerman in ’t Zandt is vrijdagmiddag een poederbrief bezorgd. In de brief wordt vrijlating van Johnny B. geëist.

De inhoud van de brief was: Laat Johnny B. vrij anders gaat jullie antieke brandweerwagen in vlammen op. De politie heeft de brief meegenomen voor onderzoek

Vrijdag werd ook bekend dat Johnny B., de vermeende pyromaan van ’t Zandt, wordt verdacht van betrokkenheid bij een groot aantal inbraken in het dorp en omgeving. De inbraken werden gepleegd in 2006 en het voorjaar van 2007. De politie deed toen ook al onderzoek, maar in dezelfde periode begonnen de brandstichtingen in het dorp. Dit vergde toen zoveel aandacht dat het onderzoek naar de inbraken naar de achtergrond is verschoven.

De exacte rol van Johnny B. is nog niet helemaal duidelijk. Politie wilde hier vrijdag ook nog geen verdere mededelingen over doen.

De inhoudelijke behandeling van de zaak, die op 16 juni staat gepland, vindt vermoedelijk later plaats. De advocaat van B. beschikt tot op heden nog niet over een volledig dossier. Of de inbraken dan ook worden meegenomen, is nog niet bekend

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie