25 juni 2024

Politie arresteert bedreiger van gedeputeerde Marc Calon

0

Een 58‑jarige man uit de gemeente Loppersum is gearresteerd wegens bedreiging van de Groningse gedeputeerde Marc Calon. De man zocht de afgelopen tijd meerdere keren telefonisch contact met de PvdA‑lijsttrekker bij de statenverkiezingen en uitte dreigende taal.

Dat werd vrijdagmiddag in het openbaar duidelijk toen Calon tijdens een live‑radiouitzending in het stad‑Goninger café‑restaurant ’t Feithhuis een sms‑bericht kreeg. Hij zei voor iedereen duidelijk hoorbaar tegen de presentator dat het geen leuk bericht was en dat hij onmiddellijk de politie ging inschakelen.

Terwijl de politie vrijdag nog liet weten slechts te bekijken of ze de zaak gaat onderzoeken, is er, zo blijkt nu, toch snel hardere actie ondernomen. De politie heeft meteen een onderzoek naar de bedreigingen ingesteld. Daarbij is vrijdagavond reeds de 58‑jarige verdachte in zijn woning aangehouden. De man zit opgesloten en vandaag wordt in overleg met het openbaar misterie besloten of hij wordt voorgeleid. De politie noemt het motief voor de bedreigingen nog onduidelijk.

Ook wordt nu pas bevestigd dat Calon vrijdagavond bij de politie aangifte van de bedreigingen heeft gedaan.

De Groningse commissaris van de koningin Hans Alders heeft deze krant vrijdag verzocht om de zaak uit de publiciteit te houden. Daar zijn we niet toe overgegaan omdat daar geen zwaarwegende argumenten voor werden aangedragen. Er werd van de zijde van de provincie slechts gesteld dat het een ‘delicate’ zaak betreft. Daarnaast maakte Calon de bedreigingen zelf wereldkundig door er in een live‑radiouitzending over te praten.

www.dvhn.nl

Geef een reactie