21 juli 2024

Politie be‘indigt conflict in Uithuizer horeca

0

Bedreiging met een pistool en vrijheidsberoving. Die melding kreeg de politie zondag van een 32‑jarige Groninger. Hij was naar eigen zeggen bedreigd door de 31‑jarige uitbater van Hotel Het Gemeentehuis in Uithuizen Daarop ondernam de politie actie. Ze pakte uitbater Henk de Vreeze op en ging in zijn pand op zoek naar het genoemde vuurwapen. Dat was onvindbaar. De Vreeze werd meegenomen voor verhoor. Na twee dagen werd hij vrijgelaten omdat hij volgens de politie niets heeft misdaan.

De Vreeze reageert vrij nonchalant op zijn gevangenschap. Hij kent de 32‑jarige inwoner van Groningen omdat die twee jaar terug enkele dagen in zijn zaak verbleef. Zonder te betalen. "Als iemand bij mij eet, drinkt en overnacht, moet hij daarvoor betalen. Ik kreeg nog 950 euro van dit heerschap."

De Vreeze zocht en vond hem. Hij verzocht hem snel naar Uithuizen te komen om te betalen. De Stadjer kwam zaterdag inderdaad naar De Vreeze, maar zonder geld. Zij kwamen overeen dat De Vreeze zijn auto kocht, waarna zij elkaar financieel niets meer verschuldigd zouden zijn.

De volgende dag belde de Groninger de politie om De Vreeze van bedreiging te beschuldigen. De politie erkent dat beide mannen een ‘zakelijk conflict’ hebben.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie