6 juni 2023

Politie controleert coffeeshop Delfzijl

delfzijl – De politie van Delfzijl gaat controles uitvoeren bij coffeeshop New Generation aan de Nieuweweg. Burgemeester Maritje Appel van Delfzijl heeft hiertoe besloten na overleg met de politiechef van de basiseenheid Delfzijl, Janis Winter.

Het controleren gebeurt op verzoek van de gemeenteraad. Gemeentebelangen, PvdA en ChristenUnie drongen hier halverwege oktober op aan bij de evaluatie van het coffeeshopbeleid in de havenplaats. De partijen zeggen dat er klachten zijn vanuit de omgeving over de gedoogde coffeeshop aan de Nieuweweg. Volgens de politie zijn er geen noemenswaardige klachten. Appel zegde de raad in de raadsvergadering toe om controles te laten uitvoeren.


Het verscherpt toezicht start binnenkort en duurt ongeveer zes weken. De politie neemt vaker een kijkje bij de coffeeshop en kijkt daarbij naar de manier waarop bezoekers hun fietsen en bromfietsen bij de zaak neerzetten, of er vandalisme wordt gepleegd en of klanten van New Generation passanten en omwonenden intimideren. Volgens de politieke partijen zou dit het geval zijn. Aan het eind van de periode van verscherpte controles, worden de bevindingen besproken door politie en gemeente.


Fractievoorzitter Gerrit-Jan Steenbergen van de ChristenUnie is blij met de controles. “Er is gehoor gegeven aan onze wens. Ik vind het belangrijk om te kijken of de eigenaar van New Generation zich houdt aan afspraken die hij heeft gemaakt met de gemeente.” Onder meer op basis van deze afspraken heeft de gemeente de gedoogvergunning aan de coffeeshop verlengd.


PvdA en ChristenUnie vinden dat de verlenging te makkelijk is gegeven.

www.dvhn.nl

Geef een reactie