25 juli 2024

Politie gaat huis aan huis in Õt Zandt

0

De bewoners van ’t Zandt krijgen de komende dagen politie op bezoek. Met deze huis-aan-huisactie hoopt de politie aan aanvullende informatie te komen die in het belang is voor het onderzoek naar de brandstichtingen in en buiten het dorp.

De politie is er inmiddels nagenoeg van overtuigd dat de dader van de brandstichtingen in het dorp woont. De dader is in ieder geval zeer goed op de hoogte van de infrastructuur in ‘t Zandt. Ook de locaties waar branden zijn gesticht vereisen lokale kennis. Dankzij de ingelaste uitzending van Opsporing Noord en de oproep in de media vorige week is de herkomst van een fles achterhaald die bij een brandstichting is gebruikt. De fles is terug te leiden naar het dorp.

 

Het huis-aan-huisbezoek van de politie heeft een meervoudig doel. Voor zover nodig worden de bewoners geïnformeerd over de inzet van de politie tot nu toe in ’t Zandt en het onderzoek van de recherche. De bewoners wordt eveneens verteld wat voor de politie van belang is voor het onderzoek en hoe men zelf een oogje in het zeil kan houden. Daarnaast kunnen mensen preventietips krijgen. De bewoners wordt ook een aantal vragen over de brandstichtingen gesteld. De antwoorden op die vragen worden gevoegd bij de resultaten van de gesprekken die sinds vorige week maandag met getuigen uit het dorp worden gevoerd.

 

Medewerkers van Regiopolitie Groningen beginnen dinsdagmiddag met hun bezoeken. De huis-aan-huisactie zal waarschijnlijk deze week duren. In totaal zal bij een kleine 400 woningen worden aangebeld.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie