21 mei 2024

Politie legt illegaal werk bij beschermde poel stil

0

appingedam – Bouwvakkers van het aannemersbedrijf Geveke Bouw zijn donderdagochtend in Appingedam door de milieupolitie op de vingers getikt. De bouwvakkers verrichten werkzaamheden op een terrein waarvoor ze geen toestemming hadden.

De bouwvakkers starten gisterochtend in alle vroegte met werkzaamheden op het terrein aan de Solwerderweg, waar De Zijlen een accommodatie laat bouwen voor mensen met een verstandelijke beperking. Op het terrein werden in juli in een poel salamanders aangetroffen, waarna de poel een beschermde status kreeg. Gisterochtend constateerden omwonenden van de locatie dat bouwvakkers toch bij de poel bezig waren. EŽn van hen deed aangifte bij de politie. Die deed navraag en constateerde dat de bouwvakkers illegaal bezig waren. Zij stopten daarna met hun werk.


De Algemene Inspectiedienst van het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij zal onderzoek doen naar het incident. “De werkzaamheden zijn in strijd met de flora en faunawet.” Volgens Henk SlŸter van Stichting De Zijlen in Tolbert gaat het om een vergissing. “De bouwvakkers hebben de verkeerde poel aangepakt.” Eind augustus kapte Geveke illegaal bomen op de locatie. De gemeente had een vergunning verleend zonder deze te publiceren, zoals wettelijk verplicht is.

www.dvhn.nl

Geef een reactie