27 mei 2024

Politie lost forse straatroof op

0

Met de aanhouding van een 46-jarige man uit Delfzijl heeft de politie onlangs en een gewelddadige straatroof in Delfzijl opgelost. Ook verdenkt de politie de man van het plegen van twee gewapende overvallen. De geweldsdelicten konden op basis van getuigenverklaringen en nauwkeurig recherchewerk worden opgehelderd.

Op dinsdagmiddag 15 januari werd een winkel aan de Waterstraat overvallen. De verdachte bedreigde een 41-jarige medewerkster en nam een geldbedrag weg. Twee weken later werd een 51-jarige vrouw uit Nieuwolda op de Menno van Coehoornsingel beroofd van haar tas. Het slachtoffer werd vlakbij haar geparkeerde auto geconfronteerd met de verdachte. Hij probeerde de tas van de vrouw afpakken. Dit lukte in eerste instantie niet, waarna de vrouw tegen de grond werd gegooid. De straatrover ging er vervolgens met de tas vandoor. Hij liet daarbij het slachtoffer met een gebroken heup achter. Een dag later werd een winkel aan de Kuilsburg overvallen. De overvaller bedreigde een 54-jarige medewerkster van de winkel. De vrouw sloeg direct alarm door de zaak uit te rennen. De overvaller ging er uiteindelijk zonder buit vandoor.

 

Aanhouding

De verdachte werd op 11 februari buiten heterdaad aangehouden. Hij werd tijdens het onderzoek diverse keren gehoord. In zijn woning trof de politie enkele goederen aan, die bij de straatroof op de Menno Coehoornsingel waren weggenomen. Verder heeft de politie enkele getuigen gehoord. De 46-jarige legde uiteindelijk een bekentenis af over de straatroof. Hij had de tas gestolen, omdat hij geld nodig had. Betrokkenheid bij de gewapende overvallen heeft de verdachte ontkend.

 

In bewaring

De Delfzijlster wordt verdacht van diefstal met geweld en afpersing. Hij werd door de rechtercommissaris in bewaring gesteld. De verdachte is vaker met politie en justitie in aanraking geweest. De politie heeft het onderzoek nagenoeg afgerond.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie