7 juni 2023

Politie lost twaalf graffitizaken op

Bedum, Zuidwolde e.a,  Met de aanhouding van drie jongeren uit Bedum heeft de politie onlangs twaalf graffitizaken opgelost. De politie kwam de knapen van respectievelijk 14, 15 en 15 jaar op het spoor na een buurtonderzoek en enkele getuigenverklaringen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de verdachten in Bedum, Ellerhuizen, Onderdendam en Zuidwolde de tags ‘TCB’ en ‘Terror Corps Bedum’ hadden geplaatst. Men spoot de tags met zwarte verf op onder meer een zorgcentrum, sportzaal, verkeersborden, fietspad, dorpshuis en een viaduct. Ook werden op meerdere plekken hakenkruizen aangebracht in Bedum. De jongeren gaven aan dat zij met het aanbrengen van de hakenkruizen geen racistische motieven hebben gehad.

 

Terror Corps Bedum

Volgens eigen zeggen vormden de knapen een clubje onder de naam ‘Terror Corps Bedum’. De motivatie voor de gepleegde vernielingen was bravoure gedrag en stoerdoenerij. De politie schat de toegebrachte schade op ruim 5000 euro. De drie verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Van de meeste graffitizaken is inmiddels aangifte gedaan. De politie verwacht binnenkort de laatste aangiftes opte nemen. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek naar deze verdachten is afgerond 

 

politie.nl

Geef een reactie