13 april 2024

Appingedam: inbreker aangehouden
In een steeg van de K. ter Laanstraat heeft de politie woensdagnacht een onbekende man aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. De politie werd door omwonende gewaarschuwd dat in de betreffende woningen werd ingebroken door twee mannen. In een steeg trof de politie een van de mannen aan. Deze verdachte wilde zijn identiteit niet kenbaar maken.

Hij werd vervolgens ingerekend. De inbrekers waren via een ladder op het balkon van de woning gekomen en hadden een ruit vernield. Op het balkon trof de politie twee zakken aan met diverse goederen aan. Alle goederen zijn in beslag genomen. In de woning troffen de dienders een behoorlijke chaos aan. De technische recherche doet onderzoek. De verdachte is ingesloten. Hij zal worden gehoord.


Zuidbroek / Bedum: snelheidscontroles leiden tot bekeuringen
De politie heeft woensdag op twee locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Rijksweg N33 werd in de middaguren de snelheid gemeten. In totaal werden 2460 voertuigen gecontroleerd, waarvan drie bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/uur, waar 100 km/uur is toegestaan. Ook op de N46 bij Bedum werd een snelheidscontrole gehouden. Op deze locatie werden 760 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 26 bestuurders te hard. De snelste rijder reed 134 km/uur, waar 100 km/uur is toegestaan. De controles duurden beiden twee uur.

www.politie.nl

Geef een reactie