10 december 2023

Uithuizen: twee vrouwen gewond bij verkeersongeval
Een 52-jarige vrouw uit Lochem en een 42-jarige vrouw uit Uithuizen zijn vrijdagmiddag op de kruising Maarweg met de J.F. Kennedylaan gewond geraakt bijeen verkeersongeval. De 52-jarige vrouw zat bij haar vier jaar oudere man in de auto. Hierop verleende haar man op de kruising geen voorrang aan een 48-jarige man uit Uithuizen, waarna een aanrijding volgde.

De vrouw raakte gewond en werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de echtgenote van de 48-jarige Uithuizenaar had nekklachten. Zij werd na onderzoek in de ambulance naar huis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Beide betrokken autoÕs werden door een sleepdienst afgesleept.

Appingedam: alcomobilisten weigeren bloedproef
De politie heeft vrijdagnacht op de Dijkhuizenweg een 56-jarige man uit Ohlsdorf (Duitsland) aangehouden voor rijden onder invloed. Een blaastest op straat wees uit dat de Duitser alcohol had gedronken. Op het politiebureau gelukte het hem niet om een voltooide ademanalyse af te leggen. Hierop vorderde de politie van de man een bloedproef. Hij weigerde vervolgens alle medewerking aan de bloedproef. Ook wilde de Duitser geen verklaring afleggen. De automobilist kreeg een rijverbod van 13 uren uitgereikt. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd. Hij mocht hierop het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Twee uren later controleerde de politie in de Wijkstraat een 30-jarige man uit Rotterdam in zijn auto, omdat het voertuig niet gekeurd bleek te zijn. Een blaastest op straat wees uit dat de Rotterdammer alcohol had gedronken. Op het politiebureau weigerde de Zuid-Hollander elke medewerking. Hij kreeg een rijverbod voor 24 uren. Zijn rijbewijs bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard. De politie maakt proces-verbaal op. De man mocht vervolgens het politiebureau verlaten.

www.politie.nl

Geef een reactie