21 mei 2024

Pompoenen en zonnebloemen met hagelschade

0

Zaterdag 26 augustus hebben Martin Zijlema en Lies Oldenhof een eerste meetronde door het dorp gedaan. Een karakteristiek beeld: Martin op zijn sportfiets met ladder onder de arm met veiligheidsschoenen (Arbo-eis) en korte broek. Deze en gene trof ons aan in de achtertuin, en niemand vond dat gek.

Wij stellen ons niet meer voor, stappen gewoon over hekjes en plaatsen een ladder tegen een schutting om letterlijk poolshoogte te nemen als de tuindeur niet open wil. Af en toe zeiden we tegen elkaar “ toch maar even aanbellen?” Maar als je zo’n lange lijst hebt en de lucht dreigt kies je de meest efficiënte weg. De meeste mensen snapten het wel, en bij sommigen komen we nu al meerdere jaren achtereen.

De buitenwijken zijn nog niet bezocht, want alleen in Stedum kregen we al het nodige hemelwater over ons heen. Uiteindelijk zijn we er ook een beetje uitgeregend, ondanks een tussentijdse schuil- en koffiestop aan de Lellensterweg (waarvoor onze dank). We weten nu wel dat er wel het nodige groeit in Stedum, want her en der troffen we zonnebloemen en pompoenen aan. Soms kunstmatig iets verhoogd (maar daar trappen we niet in). De meeste planten hadden bladeren vol gaten. Sneu, en wij hebben ook geen hagelschadeverzekering.

Het wordt wel spannend dit jaar, want ondanks alle slechte weer zijn er wel flinke zonnebloemen, waarvan een aantal nog zal doorgroeien. We kennen nu de kanshebbers in Stedum en zullen de buitengebieden binnenkort inspecteren. De tussentijdse uitslag houden we nog even voor ons, maar als je het dorp rondfietst of wandelt steken de kanshebbers nu echt wel boven de schuttingen uit.

 

Namens de activiteitencommissie van Dorpsbelangen,

Martin Zijlema en Lies Oldenhof

www.stedum.com

Geef een reactie